SAU30 I BUHOS OBREN DISSABTE LA 30A EDICIÓ DE L’ANÒLIA

Comparteix!

Tots els concerts seran gratuïts i se celebraran al Parc Central, el pati del Museu de la Pell i la Plaça de Cal Font entre el 14 i el 21 de juliol

El proper dissabte, 14 de juliol, comença a Igualada la 30a edició del festival musical Anòlia, que s’allargarà una setmana, fins el 21 de juliol. Aquesta és una iniciativa del departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada, que compta amb la direcció artística d’Enderrock i el patrocini d’Estrella Damm. Mantenint la dinàmica iniciada l’any passat, tots els seus concerts seran gratuïts i se celebraran en tres espais simbòlics de la ciutat: el Parc Central, el pati del Museu de la Pell i la Plaça de Cal Font. També seguint la tendència dels darrers anys, el festival reunirà cantants i grups capdavanters del panorama català amb grups emergents d’Igualada i l’Anoia.

El tret de sortida serà aquest dissabte a les 23:30h. Coincidint novament amb la cloenda de l’European Balloon Festival, pujaran a l’escenari del Parc Central els mítics Sau i els Buhos. Els Sau també celebren enguany les tres dècades del seu naixement i, per això, han engegat la gira Sau 30, en què s’han reunit tots els músics i equip tècnic de la banda original, amb la incorporació de Jonathan Argüelles substituint el recordat Carles Sabater. De la seva banda, Buhos, la banda liderada per Guillem Solé, presentarà a la capital de l’Anoia el seu treball La gran vida, un disc amb temes fruit dels seus anys de vivències i trajectòria.

El dimarts, 17 de juliol, a les 23h i al Museu de la Pell, Joan Dausà portarà a Igualada Ara som gegants, el treball que suposa el retorn als escenaris del cantautor santfeliuenc. L’endemà dimecres, també al museu a les 23h, serà el torn de Judit Neddermann, que es troba en plena ruta de presentació del seu nou treball, Nua. Aquesta és la seva tercera referència discogràfica en solitari, que la consolida com una de les artistes de cançó d’autora més interessants de l’escena actual.

Xavi Sarrià, el líder dels mítics i ja desapareguts Obrint Pas inicia camí en solitari amb el disc Amb l’esperança entre les dents, que convida qui l’escota a descobrir el seu món interior ple de llums i ombres. Actuarà també al pati del Museu de la Pell, el dijous, 19 de juliol, a les 23h. I el divendres, al mateix escenari i la mateixa hora, hi haurà doble actuació: primer els Xillona, una banda de fusió molt jove nascuda a Igualada fa tres anys, i després les Roba Estesa, arribades del Camp de Tarragona i presentant el seu segon disc, Desglaç, en què consoliden el seu estil festiu i feminista.

El punt i final el posarà dissabte, 21 de juliol a les 23h, un concert a Cal Font que aplegarà els igualadins JoKB i Els Catarres. Els JoKB han autoeditat el seu segon disc, Camaleònic, i portaran els seus millors temes davant del seu públic. I , en acabar, pujaran a l’escenari Els Catarres que, després de tres discos i una pausa, tornen a l’escena presentant la seva quarta proposta, Tots els meus principis.

Comparteix!