Músiques de butxaca

 El cantautor osonenc Roger Usart clou la primera part de la temporada de Músiques de butxaca

El cantautor Roger Usart presentarà el seu segon disc ‘Songs From a Twisted Neck’ a Músiques de butxaca. Aquest concert que se celebrarà el divendres 5 de maig al Teatre Municipal l’Ateneu, tancarà la primera part de la temporada i any de celebració, 20 anys de música a l’Ateneu.

Les noves composicions aprofundeixen en fermesa a la música d’arrels nord-americanes, una sonoritat que ja es cercava en el seu aplaudit disc de debut ‘Cage Without a Bird’ (autodeditat, 13); si bé, aquí aquesta es torna més despullada i crua.

En bona mesura, aquest fet es deu a l’excel•lent producció de Ryan Boldt, líder de la banda canadenca The Deep Dark Woods. ‘Songs From a Twisted Neck’ és un recull de cançons que canten a la mirada que dibuixem al nostre entorn i de quina manera el vivim quan som expulsats del nostre hàbitat de protecció.

L’artista de Manlleu ha vist enfortit aquest discurs per l’aïllament vital que ha trobat en la seva actual residència, un frondós paratge de boscos profunds que vesteixen la zona volcànica de la Garrotxa. És un disc creat des d’un paisatge emocional de recolliment i calma. Un disc orgànic amb una sonoritat enigmàtica, un punt fosca. Àlbum considerat per la revista musical Mondo Sonoro el millor disc nacional d’Americana/Folk del 2016.

Estem, en definitiva, davant d’un treball que consagra a Roger Usart com el gran crooner català de l’actualitat.

A Músiques de butxaca vindrà en formació de trio, acompanyat de Toni Mena a les guitarres i dobro i de Marçal Ayats al cello.
El preu de l’entrada del concert és de 12 € amb gintònic inclòs i de 10 € pels socis de l’Ateneu, Cineclub i Amics del Teatre de l’Aurora. Les entrades es poden comprar online a través de www.musiquesdebutxaca.cat , anticipades a Secretaria de l’Ateneu o mitja hora abans del concert a taquilla.
Hora del concert: a les 23 h al Teatre Municipal l’Ateneu

L’Ateneu Igualadí organitza les Músiques de butxaca amb la col•laboració i patrocini d’un gran equip: L’Acústic, taverna de l’Ateneu, Gestilar, Van Bruc International, Ajuntament d’Igualada, Cafè de l’Ateneu, Primeras Marcas, Supermas, Enric Martí Videoproduccions, Canal Taronja, Ràdio Igualada, Infoanoia.cat, AnoiaDiari, Anoia Ràdio, Surtdecasa.cat, Veu de l’Anoia i Fruiteria Pilar.


Après Minuit amb Cece Giannotti

Après Minuit amb Cece Giannotti

Après Minuit amb Cece Giannotti

Músiques de butxaca estrena temporada amb l’últim espectacle d’Après Minuit amb Cece Giannotti
Divendres 3 de febrer a les 11 de la nit al Teatre Municipal l’Ateneu comença la 6a temporada de Músiques de butxaca amb una programació en clau d’aniversari, enguany celebrarem els 20 anys de concerts a l’Ateneu.
Cece Giannotti, guitarrista, productor, cantant i compositor nascut a Mont-real (Canadà) és un vell conegut dels concerts de l’Ateneu d’ençà que el 5 de febrer del 1999 va venir a tocar per primera vegada amb el grup ‘Traditional Tourist, època que els concerts es feien al vestíbul i no es deien Músiques de butxaca. Cada vegada que ha tret nou disc ha tornat a Igualada i a l’Ateneu establint un vincle que ens ha permès ser testimonis de luxe del seu viatge musical. En aquest any del 20è aniversari dels concerts a l’Ateneu no podia faltar, aquesta vegada torna amb Après Minuit i el seu últim projecte ‘Exodus to the Promise Land’ que van presentar el passat 2016 al Festival Grec. Un espectacle musical que vol posar banda sonora al viatge llarg i esgotador que s’ha vist obligat a emprendre en els últims temps bona part del poble Sirià. Recrear aquest viatge mitjançant un seguit d’instantànies sonores que arrenquen en el moment en què han de deixar casa seva, continuen durant una travessa per mar plena de perills, els acompanyen en l’arribada a una més que dubtosa terra promesa i, finalment, fan un retrat sonor de la vida als camps de refugiats i la deportació….
Ens espera una nit plena de cançons amb sonoritats cinemàtiques, acústiques i minimalistes.
Formació:
Cece Giannotti, veu i guitarres. Francesc Chaparro, bateria. Matías Míguez, baix. Joan Pau Cumellas, Harmònica i Gabriel Mastronardi, piano.

Entrades i abonaments

El preu de l’entrada del concert és de 12 € amb gintònic inclòs i de 10 € pels socis de l’Ateneu, Cineclub i Amics del Teatre de l’Aurora. Les entrades es poden comprar online a través de www.musiquesdebutxaca.cat , anticipades a Secretaria de l’Ateneu o mitja hora abans del concert a taquilla.

També hi ha l’opció d’adquirir un ABONAMENT (primera part de la temporada) pels 4 concerts amb gintònic inclòs per 40 € i de 32 € pels descomptes abans esmentats.
Amb la col•laboració de:
AnoiaRadio.com

 

 


Guiem Soldevila

El cantant i músic menorquí Guiem Soldevila tanca la temporada dels Músiques de butxaca

guiem-soldevila-igualada-anoia-radioEl concert que tanca la temporada 2016 ens endinsarà en la poesia. Un tast de diferents poetes a través de musicacions de poemes de Guiem Soldevila.
L’autor menorquí acompanyat del músic igualadí Edmon Bosch al cello i Violant Menorca al violí i cors, presentarà les cançons del seu darrer treball discogràfic ‘Amoramort’, amb lletres pròpies i també poemes musicats de Ponç Pons, Sònia Moll, Salvador Espriu i Miquel Marí i Pol entre d’altres.
Amb aquest disc segueix el camí iniciat amb ‘Nura’, però ara ho fa musicant poemes no d’un sol autor sinó de diversos autors en un mateix treball, integrant-hi, també, un tema instrumental i una altra cançó de lletra pròpia. Diu Soldevila ‘cada tema és un petit viatge, un univers particular, essent un disc de contrastos i de polaritats (llum/fosca, vida/mort, masculí/femení…)’
El divendres 2 de desembre volem tancar la temporada amb el caliu del públic que concert rere concert ens ha acompanyat i que fa que els Músiques de butxaca siguin més que una nit de concert. També aprofitarem per fer un avanç de la temporada 2017, un any molt especial amb una programació especial per celebrar els vint anys de música a l’Ateneu.

Hora del concert: a les 23 h al Teatre Municipal l’Ateneu
Preu de l’entrada: 12 € i 10 € pels socis de l’Ateneu, Cineclub i Teatre de l’Aurora (amb les entrades va inclòs un gintònic). Les entrades es poden comprar online a través de www.musiquesdebutxaca.cat , anticipades a Secretaria de l’Ateneu o mitja hora abans del concert a taquilla.

L’Ateneu Igualadí és l’organitzador dels Músiques de butxaca amb la col·laboració inestimable d’un gran equip de col·laboradors i patrocinadors que formen part del projecte: Ajuntament d’Igualada, UNESCO, Renda Urbana, Cafè de l’Ateneu, Primeras Marcas, Supermas, Enric Martí Videoproduccions, Canal Taronja, Ràdio Igualada, Infoanoia.cat, AnoiDiari, Anoia Ràdio, Surtdecasa.cat, La Veu de l’Anoia i Fruiteria Pilar.