Marc Castells nou president de la Diputació de Barcelona a partir d’avui 28 de juny

Comparteix!


L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha estat escollit aquest matí de dijous presient de la Diputació de Barcelona tres dies després que s’oficialitzi la renúncia de Mercè Conesa com a presidenta de la Diputació de Barcelona, en un ple extraordinari que ha tingut lloc avui a les 10, per 33 vots favorables i en primera volta.

Castells ha promés el càrreg “per imperatiu legal i en defença del poble de Catalunya i per l’alliberament del pressos polítics i exiliats”. També ha afegit que “no oblidarà ni Igualada ni la seva comarca, l’Anoia”.

 

La carrera política de Castells ha fet un salt assumint aquesta nova responsabilitat al davant d’una institució que té un gran poder econòmic respecte altres institucions i, especialment, els ajuntaments. Castells fa 7 anys que és alcalde d’Igualada. En l’últim mandat, amb una majoria absoluta folgada. En aquest període ha anat creixent la seva influència dins de CDC, primer i, sobretot, en el PDeCAT.

Home proper a Puigdemont, assumirà la presència de la Diputació on fins ara era el vicepresident segon. L’ascens de l’alcalde d’Igualada a la presidència de la Diputació era el relleu natural, i farà que hi hagi més canvis per veure com es reparteixen les vicepresidències.

Castells és el segon igualadí en ser president de la Diputació de Barcelona en l’etapa democràtica, després que Antoni Dalmau ho fos entre 1983 i 1987, aleshores presentant el PSC.

 

 

Comparteix!